tisdag 21 december 2010

Julförberedelser

Oj, vad tiden går.. var visst en vecka sen jag bloggade sist.. Som alla andra har vi haft mycket att göra, en massa julförberedelser, julklappsinköp, godisbak och annat trevligt pyssel!
Nu är det mesta klart inför den stundande högtiden!
J och A har gjort julköttbullarna, de var supergoda, som alltid!
Skinkan är inköpt och kommer att stå färdig den 23:e!

Den 23:e är inte bara uppersittarkväll hos oss, utan även J:s födelsedag. Vi äter alltid julbord då, dessutom, sedan vi fick barn, öppnas det även några klappar. Vi firar inte julen hemma, så istället för att släpa runt på barnens klappar, öppnas några dan före dopparedagen och de resterande på julaftonsmorgon!

Igår var jag och A på ögonmottagningen efter att en barnläkare skickat en remiss dit. A har under våren och sommaren haft ett tryck över ögat och det har gjort ont. Det har inte varit lika ofta nu under hösten, men läkaren som träffade för drygt 4 månader sedan, tyckte ändå att vi skulle kolla upp det hela!

Efter diverse undersökningar, mätningar, syntester och ögondroppar, kunde läkaren konstatera att det inte var något fel på ögonen. Känns väl bra, men hade väl ändå önskat att de kunde förklara varför han har ont! Hur som; A var jätteduktig. Svarade på läkarens frågor och sa inte ett ord när han fick de svidande ögondropparna i ögat. Klagade inte heller när pupillerna var stora som klot och inte kunde reglera ljusinsläppet. Han kunde inte heller se klart på större delen av dagen, då synen var mycket suddig.
Min älskade lille kille är så duktig! Han fick mycket beröm och belönades med 5 olika bamseklistermärken! Till A:s stora förtjusning!

Eftersom J var hemma igår, med S, passade vi på att ta en tripp till Gbg och införskaffade de sista klapparna. Blev såklart även ett besök på IKEA och Bauhaus!

Hepp, bäst att passa på att slå in de sista klapparna, medan loppan sover!

Bye, bye

1 kommentar:

  1. Så duktigt att klara av att få ögondropparna! Det verkar ju lite läskigt, N har ju fått dem ett par ggr också.
    Skönt att det inte var något fel, men ändå ville man kanske vetat varför det blir som det blir.. märkligt!
    Ha iaf en riktigt god jul!! =) Kram

    SvaraRadera