torsdag 21 januari 2010

6 timmar på lasarettet..

De ringde från barnmottagningen vid 8.30 och sa att vi var välkomna så fort vi kunde! Vi var ju redo för att gå till dagis, så vi åkte ganska omgående.

Vi fick ett rum och en SSK kom och tog en vikt o temp. Sedan kom en läkare, hon var verkligen duktig, såå skönt med personal som vet hur man ska bemöta ett barn. A som har läkarskräck, pga knepiga läkare på Vct, lät henne undersöka honom utan problem.

Hon satt med oss länge och frågade om allt och berättade hur dagen skulle se ut.

Vi fick in lite leksaker och film på vårt rum. A höll humöret uppe hela tiden!

Sedan var det dags för provtagning, tror tyvärr att A inte riktigt klarar av att se blod (precis som hans far...) efter 3 rör var det iaf klart. Både jag, A och SSK hade blod lite här och där.

Efter provtagningen var det dags för lunch, vi gick till fiket och fick i oss lite gott!

Ett ultraljud var beställt, så vi knallade dit. Återigen otroligt duktig personal! A lät dem undersöka honom utan problem. Han fick ju faktiskt se magens organ på en skärm, det tyckte han var fascinerande! Han fick en studsboll för att han var så duktig, den hade han mycket kul med!

När den här långa dagen började lida mot sitt slut, fick vi återigen träffa läkaren på barnmottagningen. Alla prover som de tagit (för att kolla levern, njurarna, mjälten och bukspottkörteln) var bra. UL:et hade inte heller visat något avvikande. Så vi blev hemskickade, men måste höra av oss om han blir dålig igen.

Det känns otroligt skönt att de har tagit alla dessa prover och förhoppningsvis var det bara en tillfällighet att han blev så dålig. A var så otroligt duktig, klagade inte en enda gång, fast vi var där i 6 timmar! Min fina kille!

2 kommentarer:

  1. Å vad skönt att allt var bra! Och att alla såna viktiga saker verkligen är kollat nu!!
    Duktig kille!!

    SvaraRadera